Stress en burnout

Therapie Bilthoven bij stress en burnoutklachten

Therapie bij stress en burnoutklachten

Als we langere tijd onder stress staan kan dat ons hele systeem beïnvloeden, zowel lichamelijk als geestelijk. Dat kan leiden tot een burnout, waarbij je langere tijd niet in staat bent om te werken. Therapie kan helpen burnout te voorkomen, te genezen en terugval te voorkomen.

Als je bij mij komt met klachten van stress of burnout, kijken we naar alle aspecten die een rol spelen bij het ontstaan van je spanningen zodat je die allemaal aan kunt pakken.

Soms gaat het om het leren ontspannen of het herkennen en bewaken van je eigen grenzen, soms liggen de oorzaken ook dieper (bijvoorbeeld je niet goed genoeg voelen, geen nee kunnen zeggen, je continu moeten bewijzen, onverwerkte dingen uit je leven enzovoort). De aanpak kan zo breed en diep zijn als nodig.


Stress en burnout

Begeleiding naar herstel

Bij een totale burnout kan ik je in het hele traject naar herstel begeleiden.
Dat gaat doorgaans in 3 fasen:

  • De herstelfase; bij een totale burnout is de behandeling eerst gericht op het verminderen van de stress en het herstellen van je energieniveau. Er is dan nog geen sprake van therapie. Er wordt gekeken naar je dagritme, gebruik gemaakt van ontspanningstechnieken, adviezen gegeven over leefwijze en je kunt praten over dingen die je dwarszitten.
  • Re-integratiefase; wanneer je vitaliteit terugkomt, kun je langzaam gaan re-integreren. Dat is ook het moment om patronen en dieperliggende problematiek aan te pakken. Tijdens de re-integratie kun je tegen dingen aanlopen op het werk en daarbuiten die aandacht nodig hebben, zodat je met succes weer terug in het zadel komt.
  • Voorkomen terugval; hier gaan we verder met het aanpakken van de interne factoren die hebben bijgedragen aan je burnout zoals patronen bij jezelf, omgaan met spanningen en conflicten en dieper liggende problemen.

Goed om te weten

Tegenwoordig zijn steeds meer werkgevers bereid te betalen voor een coachingstraject ter voorkoming en genezing van burnout van hun medewerkers. Als je dit bij je eigen werkgever wilt aankaarten kan ik je daarin bijstaan door aan de organisatie uitleg te geven over het traject en duidelijk te maken wat voor de werkgever de voordelen zijn.

Tijdens een traject dat wordt betaald door de werkgever, kan ik desgewenst contact onderhouden met de bedrijfsarts en de leidinggevende en voortgangsgesprekken houden. Met inachtneming van je privacy, want ik deel nooit inhoudelijke informatie over een traject, tenzij ik hier uitdrukkelijke toestemming voor heb van jouzelf.

Ook als het gaat over andere onderwerpen willen werkgevers soms meebetalen. Denk aan grenzen stellen, loopbaanbegeleiding of omgaan met conflicten. Wanneer je aannemelijk kunt maken dat het traject bijdraagt aan een beter functioneren op je werk kan het zijn dat de baas de kosten geheel of gedeeltelijk op zich wil nemen.

Verandering

Heb jij last van stress en een (dreigende) burnout?
Ik heb al veel mensen met stress en burnoutklachten verder kunnen helpen.

Wil jij ook verandering?
Maak een afspraak. Ik help je graag verder!

Susanne Bulten
Geregistreerd bij VIT, NVECP en RBCZ


Therapie Bilthoven
Drs. Susanne Bulten is gediplomeerd therapeut met praktijk in Bilthoven. Ze is geregistreerd bij de VIT, RBCZ en NVECP.


Ervaringen van cliënten
Ik voel me bij jou helemaal geaccepteerd en veilig

sterren-5-score
therapie bilthoven Therapie Bilthoven
wordt gewaardeerd met 4.8 uit 5 sterren op basis van 5 reviews
Ik ben aangesloten bij:

vit-rbcz-nap logo-vit-rbcz
therapie bilthoven Therapie Bilthoven
Frans Halslaan 68
3723 EH Bilthoven
Top