EMDR therapie

EMDR therapie Bilthoven - therapeut Susanne

EMDR therapie regio Bilthoven – Utrecht

EMDR (Eye Movement Desensitization Reprocessing) is een techniek waarbij traumatische herinneringen uit het verleden kunnen worden verwerkt door de twee hersenhelften afwisselend te stimuleren.

Dit gebeurt door oogbewegingen, door klikjes die je via een koptelefoon hoort of door tikjes tegen je knieën. Doordat je hersenhelften worden ‘afgeleid’ terwijl je in gedachten gaat naar een pijnlijke herinnering, gevoel of traumatische gebeurtenis, wordt deze opnieuw verwerkt waardoor de lading vermindert of zelfs helemaal verdwijnt. Dat kan een enorme bevrijding geven.

In mijn praktijk gebruik ik dit dan ook regelmatig.


EMDR-therapie

EMDR is ‘hot’

EMDR is ‘hot’. Als je in je vriendenkring vertelt dat je ergens last van hebt is er altijd wel iemand die roept: “Oh dan moet je EMDR doen! Mijn baas/kennis/collega heeft dat gedaan. Binnen een paar sessies van zijn klachten af.” Ook huisartsen bevelen steeds vaker EMDR aan.

Ik heb prachtige dingen zien gebeuren met EMDR. Het is echter niet een soort wondermiddel wat maar overal tegen werkt en wat je lukraak op aanvraag kunt inzetten. (“Doet u mij even een paar sessies EMDR. Koptelefoontje op, klik-klik-klik en alle problemen zijn opgelost.”)

Het is ook niet per se een gemakkelijke ontsnappingsmogelijkheid voor als je ergens door een ander vanaf wilt worden geholpen omdat je zelf niet naar binnen wilt kijken, reflecteren of voelen. Of EMDR de aangewezen behandelmethode is, is afhankelijk van veel factoren zoals de aard van de klachten, de omstandigheden, persoonlijke eigenschappen enzovoort.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken?
Neem dan gerust contact met mij op.

Susanne Bulten
Geregistreerd bij VIT, NAP en RBCZ